Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier do rogalików

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 200 g
cytryna 1/2 szt
woda 5 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier do rogalików

cytrynę wyciskamy. Cukier puder przesiewamy przez sitko do miseczki z wrzącą wodą i ucieramy ciagle mieszając. Na koniec wlewamy 1 łyżkę soku z cytryny i smarujemy rogaliki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 21.01.2011 18:50
ja nie dodaję wrzącej wody,ale wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak