Sposób przygotowania

Kurki dokładnie umyć, osuszyć, jeśli są duże pokroić.
Czosnek i imbir posiekać Rozgrzać patelnię i na rozgrzaną oliwę włożyć najpierw czosnek i imbir ,a po 2 minutach smażenia się czosnku i imbiru dokładamy kurki i smażymy razem - od czasu do czasu mieszając - około 10 minut na średnim ogniu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem - który mielimy bezpośrednio do potrawy. Zdejmujemy z ognia, posypujemy posiekaną natką i jeszcze dusimy, stale mieszając przez 2 - 3 minuty.
Podajemy od razu, gorące jako przystawkę do frytek, ryżu na sypko, ziemniaków z wody i makaronu.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z imbirem ciekawe połączenie a kurki uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !