Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek migdałowo-orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jaja 3 szt
cukier puder 20 dag
masło 20 dag
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
migdały 15 dag
orzechy 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek migdałowo-orzechowy

Mąkę przesiekać z masłem i cukrem pudrem na stolnicy, dodać żółtka, aromat i sztywno ubitą pianę z białek. Na końcu dodać posiekane orzechy i migdały, zagnieść ciasto. Następnie ciasto rozwałkować, położyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 45 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.02.2013 14:50
Pyszne ciacho z orzechami.
gacopierz23 21.06.2012 12:52
szybko i smacznie
ben-ka 22.10.2011 09:24
warto wypróbować.
matii6 21.04.2011 19:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak