Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cabulaczki orkiszowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
mąka orkiszowa 3 szkl.
drożdże 1/2 kost.
cebula 2 szt.
masło 2 łyżki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: cabulaczki orkiszowe

wkruszyć drożdze do przesianej mąki pszennej i orkiszowej można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością,wlać 1,5 szklanki letniej wody wymieszać i odstawić do wyrośnięcia,dodać sól i wyrabiać,aż ciasto będzie odchodzić od ręki i pojawią się pę cherzyki powietrza,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia,cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle,ciasto rozwałkować na kwadratowy placek o grubości ok.1 cm.rozsmarować na nim przestudzoną cebulę zawinąć w ruloni pokroić plastry o grubości ok.2,5cm.układać w odstępach na posypanej mąką blasze piec ok.15-20min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.11.2013 18:16
jakie fajne i zdrowe cebulaczki:-)
Wacław 28.07.2013 10:19
fajny przepis
Ewelina38 21.08.2011 19:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak