Sposób przygotowania

wkruszyć drożdze do przesianej mąki pszennej i orkiszowej można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością,wlać 1,5 szklanki letniej wody wymieszać i odstawić do wyrośnięcia,dodać sól i wyrabiać,aż ciasto będzie odchodzić od ręki i pojawią się pę cherzyki powietrza,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia,cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle,ciasto rozwałkować na kwadratowy placek o grubości ok.1 cm.rozsmarować na nim przestudzoną cebulę zawinąć w ruloni pokroić plastry o grubości ok.2,5cm.układać w odstępach na posypanej mąką blasze piec ok.15-20min.w temp.180st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    jakie fajne i zdrowe cebulaczki:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !