Sposób przygotowania

schab umyć głęboko naciąć wzdłuż dłuższego boku tak aby można było go rozłożyć jak książkę,ułożyć mięso na połówce dużego kawałka grubej folii i przykryć drugą połówką(kołderką z folii zostawić marginesy z każdej strony)rozbić mięso na cienki płat tak aby nie przedziurawić wyjąć z folii natrzeć solą,pieprzem i połową zmiażdżonego czosnku,zwinąć w rulon i zawinąć w folię odstawić do lodówki na ok.1godz.obrane i umyte marchewki pokroić w dość grube słupki i obgotować,szpinak osączyć po rozmrożeniu i wymieszać z rozkłóconym jajkiem,sosem sojowym lub maggi i resztą czosnku przyprawić solą,szymkę pokroić w paski,na rozłożonym schabie rozsmarować szpinak a na nim rozłożyć szynkę,potem marchewkę,zwinąć w rulon i spiąć lub owiążać nicią obsmażyć na oliwie po czym włożyć do rękawa wlać odrobinę wody lub bulionu i piec 1,5godz.w temp.180st.,przeciąć folię i co kilka minut obracać roladę aż się zrumieni,podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis, wypróbuje !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    bardzo pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !