Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć, dodać jajka ubite z cukrem.
Do tego dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i olej.
Ciasto podzielić na 3 części.
Do jednej części dodać mak.
Do drugiej części dodać kakao.
Do trzeciej części dodać łyżkę mąki.
Przygotować formę. Pierwsze wlewamy ciasto z makiem, następnie na to wlewamy ciasto białe i na samą górę wlewamy ciasto z kakao.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy.
W tym czasie robimy polewę, łącząc wszystkie składniki, które wymieniłam. Gotujemy ją ok. 3 minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Po upieczeniu ciasta polewamy je ostygniętą polewą, ale nie koniecznie. Dobre jest też bez polewy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    booky

    dobry przepis, szkoda, że brakuje zdjęcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawa nazwa...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pełny żołądek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !