Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka indycze w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 8 plastrów
olej 6 łyżek
pieczarki 30 dkg
cebule 2 szt
rosół drobiowy 1/2 litra
wino czerwone 1/2 litra
śmietana 2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
indyk 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka indycze w sosie

mięso płuczemy,osuszamy,posypujemy solą i pieprzem.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.przełożyć do naczynia żaroodpornego.Cebulę obieramy kroimy drobno i dorzucamy do mięsa.Szynkę kroimy w drobną kostkę .pieczarki myjemy przekrajmy na pół, razem z szynką dodajemy do udek,dusimy przez chwilę i dodajemy rosół.Naczynie wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok180-200stopnipieczemy ok godziny ,podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.Upieczone mięso wykładamy na talerzyk,do sosu dodajemy wino i śmietanę,zagotować ,przyprawić do smaku.polać mięso,posypać posiekaną natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak