Sposób przygotowania

mięso płuczemy,osuszamy,posypujemy solą i pieprzem.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.przełożyć do naczynia żaroodpornego.Cebulę obieramy kroimy drobno i dorzucamy do mięsa.Szynkę kroimy w drobną kostkę .pieczarki myjemy przekrajmy na pół, razem z szynką dodajemy do udek,dusimy przez chwilę i dodajemy rosół.Naczynie wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok180-200stopnipieczemy ok godziny ,podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.Upieczone mięso wykładamy na talerzyk,do sosu dodajemy wino i śmietanę,zagotować ,przyprawić do smaku.polać mięso,posypać posiekaną natką

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !