Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z białą czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 20 dag
żółtko jajek 2
cytryna
masło 2 łyżki
kremówka 200 ml
cukier puder 2 łyżki
listki białej czekolady
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z białą czekoladą

Żółtka ucieramy tym razem na parze z otartą skórką z cytryny i 2 łyżkami soku z cytryny , masło rozpuszczamy z czekoladą , żelatynę moczymy w 3 łyżkach wody , potem podgrzać a by się rozpuściła . Masę czekoladową połączyć z masą żółtkową . Zaś kremówkę ubijamy z cukrem , potem połączyć z kremem i tężejącą żelatyną , przekładamy do małych foremek , wstawiamy do lodówki , wtedy masa stężeje , potem wyjmujemy z foremek i dekorujemy owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ogi18 10.12.2011 15:34
pychotki
ewaa 06.07.2011 21:17
super deserek
smakoszek 01.07.2011 15:11
Ale sładko ,aż miło:)
Zoso 12.01.2011 21:23
super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak