Sposób przygotowania

Mak płuczemy , zalewamy wodą i gotujemy 20 minut, potem odsączamy i zmielić , przesmażyć z połową cukru i miodem , dodajemy kilka kropel aromatu , bułkę kroimy na kromki , oddzielić skórkę , mleko trzeba zagotować z resztą cukru , polać nim bułkę i pozostawić 5 minut, kiedy zauważymy że bułka wchłonie mleko , wtedy wymieszaj ją z makiem , masę przełóż do salaterki i schłódż , potem wyjmij z formy i posypać bakaliami posiekanymi. Takimi jak uważamy .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !