Sposób przygotowania

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i gotować pod przykryciem około 20 minut w osolonej wodzie. Dodać koperek i natkę pietruszki, ugotować do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka i połączyć z zupą, zagotować. Następnie zmiksować. Żółtka wymieszać z pozostałym mlekiem i śmietaną, dodać do zupy. Przyprawić do smaku, podawać z grzankami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smaczny krem,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    kalarepka..... lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam zupki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię żupę krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna zupka,ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !