Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe po wiejsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlet wieprzowy 4 sztuki
ser feta 15 dkg
masło 4 łyżeczki
czarne oliwki 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano
mąka
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe po wiejsku

Kotlety oprószyć solą, pieprzem, oregano i mąką. Na patelni rozgrzać masło, na nim usmażyć kotlety, podlać je winem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać oliwki bez pestek, na każdym kotlecie ułożyć plaster sera. Zapiekać ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.11.2011 09:49
smaczne
Rybciia 08.11.2011 00:03
pycha
Iwona51
Iwona51 13.01.2011 00:12
uwielbiam kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak