Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
żółtko jajek 4
cukier 1\\2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Żółtka ucieramy z cukrem , potem wlać mleko i ubić na gęsty krem w gorącej kąpieli, masę miksujemy z 3\\4 rozpuszczonej czekolady , żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , rozpuścić w gorącym kremie i masę przekładamy do salaterek , pozostawić do stężenia , potem wykładamy na talerz i polewamy pozostałą rozpuszczoną czekoladę a ozdobić możemy według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.03.2011 10:38
dobre
Wojtek8 13.01.2011 09:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak