Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
słonina 5 dkg
wędzony boczek 10 dkg
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Na patelni stopić pokrojoną słoninę, na niej podpiec posiekaną cebulę. Dodać pokrojone warzywa, smażyć jakiś czas.
Do bulionu wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać jarzyny, gotować do miękkości. Doprawić. Pokrojony boczek posypać mąką i podsmażyć. Dodać po zupy. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.08.2011 09:15
smaczna taka zupka
Anna138 31.07.2011 23:46
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak