Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
cukier 10 dkg
masło 10 dkg
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
biały ser 80 dkg
cukier 10 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 10 dkg
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 1,5 szklanki
Kokosowa pieprzynka:
białko 3 sztuki
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 20 dkg
budyń waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kokosowy

Z mąki, cukru, 10 dkg masła, jajka i łyżeczki proszku zagnieść ciasto. Blachę wyłożyć folią aluminiową, a na niej wyłożyć ciasto.
Zmiksować cukier, jajko, żółtka, masło i cukier waniliowy. Dodać budyń, wymieszać. Dodawać zmielony ser, wlewać zimne przegotowane mleko. Wylać na ciasto na blachę.
Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. W tym czasie przygotować piankę: białka ubić z cukrem, dodać wiórka. Kiedy ciasto będzie gotować posmarować pianką i włozyć jeszcze na 10 minut do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 21.03.2011 08:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak