Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser biało - czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 0,5 kg
truskawki świeże
galaretka truskawkowa 1 sztuka
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
bita śmietana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser biało - czerwony

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Pozostawimy, aż lekko stężeje. Serek miksujemy, dodając cukier i cukier waniliowy. Gotową galaretkę rozlewamy do pucharków pozostawiamy aż całkowicie stężeje. Nakładamy serek i ponownie umieszczamy w lodówce na ok 2 godziny , zalewamy galaretką i dekorujemy truskawkami a na wierzch nakładamy bitą śmietanę. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.10.2013 07:55
fajny pomysł
RenataZ-et 13.08.2013 20:13
zapowiada się super
Seba 22.07.2013 09:26
bardzo fajny
Angelika10 02.12.2012 01:11
fajny
Angelika10 02.12.2012 01:11
fajny
caralajna 09.09.2012 09:05
pyszny i rzeczywiście narodowy deser :)
bartek8585 25.05.2012 18:27
W sam raz na Euro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak