Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane brzoskwinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 opakowanie
miód 1 słoiczek
wódka 2 kieliszki
bita śmietana 1 sztuka
orzechy włoskie 3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane brzoskwinie

Brzoskwinie odcedzić z soków. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Miód podgrzać, dodać orzechy i delikatnie wymieszać, nie doprowadzając do zagotowania. Dodać wódkę i ściągnąć z ognia. Ponownie wymieszać. Gotową masę przestudzić a następnie nafaszerować brzoskwinie. Zapiec w temp. 150\'C ok 10-15 min. Gotowe udekorować bitą śmietaną. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.10.2013 07:45
fajny pomysł
Ewelina38 25.09.2013 13:05
super pomysł, a z tegorocznych zbiorów narobiłam sobie dużo słoików z brzoskwiniami w syropie, będziemy je nadziewać :)
Łukasz15 07.06.2013 09:06
Pyszny deser
Angelika10 23.03.2013 07:26
ale pyszne.
Motorek 27.02.2013 10:37
Bardzo fajny deser
sara1 09.10.2012 08:09
ciekawy,smaczny pomysł
RenataZ-et 07.10.2012 12:31
świetny pomysł
caralajna 06.08.2012 09:19
wspaniały deser
IlonaAlbertos 05.07.2011 21:34
Smaczny i szybki w przygotowaniu deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak