Sposób przygotowania

Zmiażdżony czosnek i jałowiec wymieszać z solą i kminkiem. Natrzeć tym mięso, związać sznurkiem. Marynować w taki sposób przez ok. 10 godzin. Po tym czasie dżem podgrzać, wymieszać z cynamonem i pieprzem. Posmarować mięso. Włożyć je do rękawa, dodać pokrojone jabłka, cebule i liście laurowe. Piec ok. 2 godzin w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajne, pomysłowe danie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Mięsko z owocowym smaczkiem - coś w sam raz dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !