Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z malinową nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki 1,5 kg
czosnek 4 ząbki
sól 2 łyżeczki
jałowiek 6 ziarenek
kminek 1 łyżeczka
dżem malinowy 3 łyżki
jabłka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pieprz 1 łyżeczka
cynamon do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z malinową nutą

Zmiażdżony czosnek i jałowiec wymieszać z solą i kminkiem. Natrzeć tym mięso, związać sznurkiem. Marynować w taki sposób przez ok. 10 godzin. Po tym czasie dżem podgrzać, wymieszać z cynamonem i pieprzem. Posmarować mięso. Włożyć je do rękawa, dodać pokrojone jabłka, cebule i liście laurowe. Piec ok. 2 godzin w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.12.2011 22:00
Mięsko z owocowym smaczkiem - coś w sam raz dla mnie.
gusia1000 14.10.2011 16:32
Fajne, pomysłowe danie.
IKrakowianka 01.05.2011 20:46
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak