Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa duszona w winie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
czosnek 5 ząbków
wino białe wytrawne 2 szkl
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
pieczarki 30 dag
oliwa 5 łyżek
cebula 3 szt
watróbki z drobiu 20 dag
natka pietruszki 1 łyzka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa duszona w winie.

Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć pieprzem i zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, przełożyć do rondla i podlać 1 szklanką wina. Dusić około 1 godziny. Następnie dodać posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, wątróbkę, wlać resztę wina, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Koncentrat wymieszać z odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Mięso wyjąć z sosu, pokroić na porcje, ułożyć na półmisku, sos wymieszać z zieleniną, oblać mięso. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.12.2013 13:14
pyszny obiad
IlonaAlbertos 06.04.2013 20:57
Musi być smaczna.
olkaaa 12.11.2012 08:01
fajny przepis
gacopierz23 19.06.2012 16:54
ekstra
Edyta38 03.03.2011 20:26
ciekawe i pyszne napewno
mirosława4 09.02.2011 13:32
super mięsko
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:04
oj ale smaczna
Ewa99 16.01.2011 10:41
musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak