Sposób przygotowania

Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć pieprzem i zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, przełożyć do rondla i podlać 1 szklanką wina. Dusić około 1 godziny. Następnie dodać posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, wątróbkę, wlać resztę wina, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Koncentrat wymieszać z odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Mięso wyjąć z sosu, pokroić na porcje, ułożyć na półmisku, sos wymieszać z zieleniną, oblać mięso. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    musi być pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj ale smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ciekawe i pyszne napewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !