Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
margaryna 1/2 kostki
woda 1 szkl.
jaja 5 szt.
masło 1 szt.
mąka ziemniaczna 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier waniiowy 1 szt.
cukier 2 łyżki
mleko 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Ciasto:Składniki na ciasto zagniatamy. Wyrobione ciasto dzielimy na pół. Jedną i drugą część wykładamy na 2 blaszki i pieczemy.
Krem: Wszystkie wymienione składniki na krem oprócz masła trzeba zagotować, wtedy powstanie budyń. W tym czasie, kiedy budyń będzie stygł, ucieramy masło. Gdy budyń już wystygnie, możemy powoli dodawać go do utartego masła.
Gotową masę nakładamy na jeden placek i przykrywamy drugim plackiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 29.12.2011 16:02
uwielbiam chętnie bym zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak