Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy z grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
grzyby suszone 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
majeranek 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy z grzybkami

Grzyby kruszymy i moczymy w letniej wodzie około godzinę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone cebule. Gdy się zrumienią, dodajemy przyprawę warzywną, chwilę smażymy, dodajemy mąkę i mieszając robimy rumianą zasmażkę.
Rozprowadzamy ją szklanką grzybowego wywaru wraz z grzybami, mieszamy i gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.02.2012 15:12
Do smażonego mięsa, ale dobry i do łazanek
Izabela/bella81 23.02.2012 10:18
Do czego smakuje najlepiej?
goofy9 25.06.2011 07:32
świetny przepis, z czym go podajesz?
ilka_86 16.02.2011 15:58
bardzo smaczny sosik przyrządziłaś Grażynko:)
MAR3STA 13.01.2011 19:05
pyszniutki no i te grzybki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak