Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno boczkowe smarowanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane mięso wieprzowe 15 dag
ugotowane mięso z drobiu 15 dag
ew. ulubione zioła 50 dag
słonina 20 dag
wołowina gotowana 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno boczkowe smarowanie

Mięso drobiowe i wołowina może być z rosołu.
Mięso wieprzowe możemy użyć to, które pozostało z gotowania zupy.
Skręcamy całość razem w maszynce do mięsa.
Boczek surowy i słoninę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i wysmażamy go na patelni lub w woku.
Dodajemy do niego czosnek od 1 - 2 ząbków - w zależności od tego, czy lubimy dodatek czosnku, czy wręcz go nie znosimy.
Cały czas mieszając wytapiamy boczek, nie dopuszczając by się mocno przesmażył.
Gdy mamy już gotowy tłuszcz i drobiny wysmażonego boczku dodajemy do niego zmielone mięsa i doprowadzamy do tego by wszystko się podsmażyło, ale nie zbrązowiło.
Wyłączamy palnik i ciągle mieszamy do przestudzenia.
Gdy przestygnie przekładamy do słoiczków lub naczyń kamionkowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 02.06.2012 10:29
bardzo fajne smarowidło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak