Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/2
sos paprykowy
mielone mięso wołowe 500 g
cebula
jajko
boczek wędzony 6 plast.

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Mięso mielone połączyć z Pomysłem na.. (proszkiem) i jajkiem. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Uformować 6 hamburgerów, każdy owinąć plastrem boczku. Piec na ruszcie przez ok. 10 min. Podawać w podgrzanej bułce z sosem paprykowym. Można usmażyć na patelni i podawać z pieczywem i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak