Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
cebula 3 szt
czosnek 3 ząbki
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
masło 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fasoli

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, zemleć przez maszynkę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle. Dodać do zmielonej fasolki, wbić jajka, wsypać 1/2 szklanki bulki tartej, bazylię i rozgnieciony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić masę. Formować owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 17.06.2012 10:57
dla mnie nowość
Ada-Gaba 21.01.2012 07:29
interesujący przepis
Rybciia 31.07.2011 15:45
muszą by pyszne
jeta72 24.06.2011 09:34
nie jadłam, warto spróbować;)
matii6 16.04.2011 20:21
takich nie jadłam
Edyta38 02.03.2011 19:03
ale musi być pyszne
kochanyptysiu 16.02.2011 21:19
ciekawy przepis!
marchewka 06.02.2011 23:55
ciekawy przepis na piątkowy obiad! a często mi pomysłów brakuje
accee 01.02.2011 22:34
Bardzo dobre
krzyniu1984 29.01.2011 12:29
świetny pomysł!
alaaa 27.01.2011 14:50
niezły pomysł,jeszcze nie słyszałam o takich
Tahitha 14.01.2011 08:16
O takich kotletach nie słyszałam. Trzeba będzie wypróbować.
Katarzyna/kate1980 13.01.2011 20:39
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak