Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, zemleć przez maszynkę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle. Dodać do zmielonej fasolki, wbić jajka, wsypać 1/2 szklanki bulki tartej, bazylię i rozgnieciony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić masę. Formować owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    O takich kotletach nie słyszałam. Trzeba będzie wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    niezły pomysł,jeszcze nie słyszałam o takich
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    świetny pomysł!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawy przepis na piątkowy obiad! a często mi pomysłów brakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ale musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    nie jadłam, warto spróbować;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    muszą by pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dla mnie nowość

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !