Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć, następnie ugotować w 1/2 l wody, wyjąć i pokroić. Słoninę wytopić. Dodać pokrojone w kostkę kiełbasę białą i cebulę, podsmażyć. Żurek rozprowadzić w 1/2 l wody i dodać do wywaru grzybowego.
Do zupy dodać zawartość patelni i kiełbasę polska, pokrojoną w plasterki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam taki żurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię jak jest bardzo kwaśny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dawno nie jadlam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    Nie ma nic lepszego jak swojski żurek mniam
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !