Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek wiejski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek 1 opakowanie
grzyby suszone 5 sztuk
słonina wędzona 2 plastry
biała kiełbasa 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek wiejski

Grzyby namoczyć, następnie ugotować w 1/2 l wody, wyjąć i pokroić. Słoninę wytopić. Dodać pokrojone w kostkę kiełbasę białą i cebulę, podsmażyć. Żurek rozprowadzić w 1/2 l wody i dodać do wywaru grzybowego.
Do zupy dodać zawartość patelni i kiełbasę polska, pokrojoną w plasterki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.02.2013 10:08
bardzo lubię
Pietruszka 26.01.2013 20:35
smacznie wygląda
AURELKA 14.11.2012 17:36
Nie ma nic lepszego jak swojski żurek mniam
Norgiusz 09.11.2012 14:16
super
kate.500 03.09.2012 20:18
pycha
Piotr-21 26.04.2012 22:39
smaczny
Maniek2 24.01.2012 07:37
pyszny
dorotka0000025 23.01.2012 15:35
dawno nie jadlam
gacopierz23 02.01.2012 13:10
lubię jak jest bardzo kwaśny
angelika14 25.10.2011 17:07
Uwielbiam takie smaki
ewaa 07.09.2011 21:29
Uwielbiam
Mirka-Ludomila 24.05.2011 16:28
lubię
RenataZ-et 20.03.2011 14:42
Uwielbiam taki żurek
adam1f 26.02.2011 00:18
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak