Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna-gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z pangi 1 kg
cebula 3 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ketchup 1/2 szkl.
fix do gulaszu 2 opakowania
przyprawa do potraw Kucharek
pieprz
mąka 2 łyżki
olej
ogórki konserwowe 6-7 szt.
śmietana kwaśna
natka pietruszki
papryka 2 szt.
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna-gulaszowa

Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Dodać pangę pokrojoną w grubszą kostkę i zalać wrzątkiem lub bulionem,wrzucić paprykę pokrojoną w paseczki,zagotować.Gdy papryka będzie już miękka dodać koncentrat pomidorowy,ketchup i fix do gulaszu.Pogotować przez chwilę ,doprawić do smaku.Na oleju usmażyć 2 łyżki mąki,dodać do zupy.Na koniec wrzucić pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe,zupę zagotować.Śmietanę dodawać już na talerzu.Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 12.01.2011 15:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak