Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa tzw. Parzybroda

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
ziemniaki 1\\2 kg
kiełbaska 30 dag
włoszczyzna
cebula
masło 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa tzw. Parzybroda

Włoszczyznę gotujemy w nie wielkim garnku z wodą , potem dodajemy pokrojoną kiełbasę , ziemniaki też kroimy w kostkę tez dodajemy , potem poszatkowaną kapustę , grzybki wcześniej ugotowane 10 minut i dodajemy do gotującego się wywaru razem z tą wodą z grzybami, listkami , możemy dać gorczycę , ziele . Całość gotujemy godzinę aż wszystko już będzie miękkie . Na łyżeczce masła smażymy posiekaną cebulę i też dodajemy do zupy . Możemy zagęścić mąką i śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 31.12.2012 08:51
fajna zupka i fajna nazwa!
joanna77 03.07.2012 20:25
mniam
Zoso 21.05.2012 22:13
smaczna zupka
Dominikes1 04.10.2011 13:11
fajna nazwa :)
Barbara/zuza22_85 16.05.2011 12:05
ciekawa
ElizaT 10.03.2011 10:34
jaka ciekawa zupa ;)
Emilia22 12.01.2011 15:26
oryginalna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak