Sposób przygotowania

Włoszczyznę gotujemy w nie wielkim garnku z wodą , potem dodajemy pokrojoną kiełbasę , ziemniaki też kroimy w kostkę tez dodajemy , potem poszatkowaną kapustę , grzybki wcześniej ugotowane 10 minut i dodajemy do gotującego się wywaru razem z tą wodą z grzybami, listkami , możemy dać gorczycę , ziele . Całość gotujemy godzinę aż wszystko już będzie miękkie . Na łyżeczce masła smażymy posiekaną cebulę i też dodajemy do zupy . Możemy zagęścić mąką i śmietaną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    oryginalna ta zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jaka ciekawa zupa ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dominikes1

    fajna nazwa :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna zupka i fajna nazwa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !