Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
cukinia 2
papryka czerwona 1
polędwiczki 10 dag
olej 2 łyżki
pomidory 30 dag
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w warzywach

Cebulę najlepiej dużą kroimy w cząstki , papryki i cukinię na kawałki. Mięsko smażymy na łyżeczce oliwy doprawiamy do smaku solą , pieprzem i zdejmujemy z patelni po doprawieniu i zamieszaniu. Do tłuszczu ze smażenia wlewamy resztę oleju i wrzucamy warzywa , smażymy 10 minut , przyprawiamy , możemy dać bazylię sypaną .potem zdejmujemy i łączymy z pomidorami już wcześniej pokrojonych na cząstki . Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym , potem kładziemy mięsko , na koniec sypiemy serek , i zapiekamy tylko 5 minut w 225 st. Po wyjęciu posypujemy oregano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 19.08.2011 14:01
pyszności
ElizaT 12.02.2011 10:34
takie z cukinią i papryka polędwiczki to są dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak