Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kem mokka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy
cukier 4 dag
mleko 300 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
śmietana 30% 30 dag
mandarynki 2 szt.
ew ziarenka kawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kem mokka

Proszek budyniowy musimy utrzeć z 6 łyżkami mleka , cukrem i kawą . A resztę mleka trzeba zagotować z 20 dag śmietany , potem wlewamy budyń , cały czas mieszamy przez jakieś 1 minutkę . Potem ubijamy resztę tej śmietany co została . Porcje kremu mokka ozdabiamy bitą śmietaną , mandarynkami i ziarenkami kawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.10.2012 08:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak