Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pęczek koperku
oliwa 2-3 łyżki
bulion warzywny 1/2 l
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana 25 dag
maślanka 1/2 l
pieprz
sól
ocet winny 4 łyżki
tosty 2
papryka żółta 1
Pęczek dymki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z papryką

Na łyżce oliwy przysmaż posiekaną cebulę, 1/4 pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek (zostaw jedną gałązkę). Zalej bulionem. Gotuj 10 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie. Przestudź. Do zupy wlej śmietanę, maślankę, dodaj 1,5 ogórka, zmiksuj. przypraw solą, pieprzem i octem. Pokrój tosty, zrumień na oliwie. Grzanki dodaj do zupy razem z posiekaną papryką, dymką i ogórkiem. Udekoruj koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Naatalia96 22.03.2011 14:09
mniam . ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak