Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola szparagowa pod beszamelem pycha

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 400 g
masło 60 g
mleko 1,5 szkl
jajko 1 szt
sól, cukier do smaku
przyprawa do zup 1 łyżka
ser starty 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: fasola szparagowa pod beszamelem pycha

fasolę szparagową ugotować i odcedzić. naczynie żaroodporne wysmarowac masłem iposypac bulka tarta.reszte tłuszczu stopić,wymieszać z maką i mlekiem,zagotowac i doprawic.zdjac z ognia,wbic jajko i szybko wymieszać,dodac przyprawe do zup.straki fasoli pokroic na 3 czesci,wymieszac z sosem,wlozyc do naczynia zaroodpornego,posypac serem,skropic maslem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 26.02.2012 23:30
pyszna
ajres 26.02.2012 23:30
pyszna
Magda60 09.01.2012 23:52
super
Magda60 09.01.2012 23:52
super
owocówka 27.12.2011 08:59
pychota
pioge7 10.06.2011 07:25
ekstra
pigila
pigila 21.04.2011 23:54
super
edyta44 01.10.2010 15:59
polecam naprawde warto
mehia 28.09.2010 20:18
pyszna :)
dasada1 13.08.2010 22:02
lubie potrawy z sosem beszamelowym
gusia1000 05.08.2010 00:03
Zgadzam się z Tobą, że to jest eleganckie danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak