Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa soczewicowa z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 3 l
soczewica 300 g
grzyby suszone 20 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
śmietanka kremowa 125 ml
kminek Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
makaron nitki 150 g
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa soczewicowa z grzybami

Do wywaru z kurczaka wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, wypłukane i drobno pokrojone grzyby i wypłukaną soczewicę. Dodać ziele angielskie, kminek i gotować około 40 minut. Po tym czasie doprawić, sola, pieprzem, czosnkiem. Wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Zabielić posolona śmietanką, doprawić do smaku i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 13.12.2013 21:21
fajna zupa
Bernadeta1 24.07.2013 14:14
takiej nie jadłam
accee 23.01.2011 20:00
UUUU lubię taką
misia53 19.01.2011 15:36
Bardzo orygonalna.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak