Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikanty koszyczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płyty ciasta francuskiego 4
Pęczek dymki
śmietana 15 dag
jajko 1
sól
pieprz
żółtko jajek 1
pęczek tymianku 1/2
ser camembert 4
żurawina 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikanty koszyczek

Z każdego boku rozmrożonego kawałka ciasta zetnij pasek 5 mm szer. Posmaruj wodą i dolep do dużego kawałka ciasta, aby powstał koszyczek. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 8 min w temp. 200⁰. Wyjmij. Koszyczki napełnij siekaną dymką i tymiankiem. Zalej śmietaną zmiksowaną z jajkiem, szczyptą soli i pieprzu. Na masie ułóż po i serku. Piecz 10 min a tej samej temp. Posyp żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 25.05.2011 16:48
ładnie wyglada
Motorek 10.04.2011 12:05
smaczne
kochanyptysiu 27.03.2011 21:02
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak