Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować poprzedniego dnia. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśnięto bułkę, jajko, sól i przyprawy, dobrze wymieszać. Formować z mięsa krążki o średnicy 10 cm i grubości 0,5 cm. Na każdym położyć plasterek boczku, posmarować cienko musztardą, zwinąć, obtoczyć w bułce i obsmażyć na rumiano. Frykadelki ułożyć w rondelku, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzyby, posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Sos zaprawić białą zasmażką z mąki i masła. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    sos grzybowy i mięso to - jak dla mnie - idealne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już wiem co jutro będzie na obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !