Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRYKADELKI W SOSIE GRZYBOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone0 40 dag
cebula 1 szt
boczek wędzony 8 plasterków
musztarda 1 łyżka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
przyprawa do mielonego
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
sos
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
grzyby suszone 5 szt
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: FRYKADELKI W SOSIE GRZYBOWYM

Grzyby namoczyć i ugotować poprzedniego dnia. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśnięto bułkę, jajko, sól i przyprawy, dobrze wymieszać. Formować z mięsa krążki o średnicy 10 cm i grubości 0,5 cm. Na każdym położyć plasterek boczku, posmarować cienko musztardą, zwinąć, obtoczyć w bułce i obsmażyć na rumiano. Frykadelki ułożyć w rondelku, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzyby, posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Sos zaprawić białą zasmażką z mąki i masła. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.06.2012 10:08
bardzo fajne
Ewa111 26.08.2011 20:44
już wiem co jutro będzie na obiad
traktorek 23.06.2011 15:35
apetyczne
suzana 12.01.2011 14:44
super
Agnieszka_B 12.01.2011 14:21
sos grzybowy i mięso to - jak dla mnie - idealne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak