Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
mleko 200 ml
mąka 2 szklanki
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i bakaliami

Do mąki wbić jajka, dodać cukier i proszek do pieczenia, potem dodać mleko. Wszystko zmiksować. Później dodajemy posiekane bakalie oraz starte jabłko. Ponownie miksujemy. Smażymy na rozgrzanej oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 12.01.2011 14:14
Ciekawe, robiłam racuchy, ale tylko z jabłkami, muszę następnym razem dodać bakalie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak