Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 5 łyżek
jaja 3 szt
margaryna 3 łyzki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie

Margarynę włożyć do miseczki, dodać żółtka i utrzeć. Wsypać przesianą mąkę, odrobinę soli, posiekany szczypiorek, dodać sztywno ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nabierać podłużne kluseczki i wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować kilka minut. Ugotowane kluski podawać do rosołu lub zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 19.12.2013 15:11
smaczne ;)
Katarzyna59 16.06.2013 17:54
bardzo pyszne
olkaaa 08.11.2012 10:25
fajny przepis
IlonaAlbertos 28.08.2012 23:23
Fajne kluski.
gacopierz23 16.06.2012 00:17
dobry dodatek do zupy
Jastinka 10.02.2012 20:31
świetne
ankaryba 16.08.2011 19:33
pycha
m1monika 16.07.2011 00:47
smaczne;)
jeta72 03.07.2011 12:42
fajne;)
Norgiusz 03.03.2011 10:04
pycha
Edyta38 02.03.2011 19:01
super:)
kochanyptysiu 20.02.2011 19:17
ciekawe!
alaaa 19.02.2011 19:43
pomysłowe
krzyniu1984 29.01.2011 12:29
pyszności!
stokrotka 17.01.2011 12:11
pyszne
Ewa99 16.01.2011 10:40
ciekawy przepis:)
Katarzyna/kate1980 13.01.2011 20:39
ciekawy przepis napewno wypróbuję
Sylwia88 12.01.2011 13:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak