Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby moczyć przez noc, następnie ugotować dodając jarzynę. Ziemniaki pokroić w kostkę i pod koniec gotowania dodać do zupy. Śmietanę wymiszać z mąką, dodać 4 łyżki wywaru, zamieszać, dodać do zupy. Zupę posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.06.2011 21:14
uwielbiam grzybową
Halusia 18.04.2011 22:13
Pyszna
Iwona51
Iwona51 12.01.2011 13:19
Lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak