Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 12 liści
mięso mielone 700 g
jajko 1 szt.
cebula 3 szt.
pomidor 1 szt.
czosnek ząbki 1 szt.
boczek 100 g
ser żółty 50 g
jogurt naturalny 200 g
masło 50 g
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane gołąbki

Liście umyć i osuszyć,cebulę posiekać i zeszklić na oleju po czym razem z jajkiem dodać do mięsa mielonego,wymieszać doprawić.Z masy formować gołąbki i zawijać je w liście.Umytego pomidora pokroić w plasterki,boczek w kostkę,jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć plastrami pomidora,posypać boczkiem i polać jogurtem,zimne masło zetrzeć na tarce posypać nim gołąbki,zapiekać w 180st około 90min.Pod koniec pieczenia posypać starty serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 17.01.2011 13:42
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak