Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
mleko 2 szkl
woda 2 szkl
jabłka 3/4 kg
cukier wanilinowy 1 szt
cynamon Prymat
bita śmietana
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z jabłkami

Wymieszać mleko z wodą i zagotować, wrzucić ryż, dodać masło, gotować 2 minuty. Wstawić do większego garnka z wrzątkiem, gotować aż ryż będzie sypki. Jabłka obrać, pokroić na plasterki, wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem waniliowym. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włożyć 2/3 ryżu, przykryć jabłkami, na wierzch dać resztę ryżu. Zapiekać w temp. 200 stopni aż ryż się zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak