Sposób przygotowania

do ozdoby można użyć kolorowych parasolek lub innych dodatków

Pomarańcze przekroić na pół. Wydrążyć łyżką ze środka owoc. Trzeba uważać, aby nie zrobić dziury w skórce! Każdą galaretę osobno rozpuścić w 1/2 mniej wody niż jest w przepisie. Umieścić wydrążone połówki pomarańczy na jakimś naczyniu, tak aby nie kolebały się na boki. Ja jako \"stojaka\" użyłam kieliszków do jajek. Następnie do skórek wlać galaretki i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Kiedy galaretki stężeją, należy ostrożnie podzielić połówki na ćwiartki. Położyć je na przemian na talerzu i przyozdobić cukierkami, żelkami bądź galaretkami oraz kawałkami pomarańczy :) Przyozdobić i można zachwycać gości! Uwaga! Jeśli zostało Wam trochę galaretki, można ją powlewać do kieliszków (szklanych lub plastikowych). Kiedy stężeje, brzegi kieliszka zamoczyć w soku z cytryny, a następnie obtoczyć w cukrze. W ten sposób powstaje nam efekt szronu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !