Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jablkowy podwieczorek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka szt 4
cukier wanilinowy
cynamon 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka
rodzynki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Jablkowy podwieczorek

Jablka umyc, obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Do rondelka wlozyc maslo, dodac jablka, cukier waniliowy, cukier, rodzynki i cynamon. Krotko dusic. Nastepnie dodac 1 szklanke wody i dusic jeszcze 5 min. Calosc zagescic maka ziemn. wymieszana w odrobinie wody. Deser przelozyc do pucharkow i odstawic do ostygniecia. Z podanych skladnikow wyszly mi 3 porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak