Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z garnka lub patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3-4 torebki
cebula 3-4 szt.
czosnek 4-5 ząbków
marchew 4-5 szt.
pierś z kurczaka podwójna
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z garnka lub patelni

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek obieramy. Drobno siekamy lub (tak jak ja) traktujemy ją rozdrabniaczem; czosnek przeciskamy przez praskę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy kawałki piersi, następnie dodajemy cebulę oraz czosnek i smażymy dalej. Doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, którą kroimy wedle uznania (plasterki, słupki etc). Gdy cebulka z mięsem jest zarumieniona dodajemy marchew i dusimy do miękkosci. Na sam koniec łaczymy składniki z patelni z ryżem lub ryż wrzucamy na patelnie :) Mieszamy wszystko, ew doprawiamy i podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 11.05.2011 20:21
super
Anna141
Anna141 25.03.2011 09:41
świetny przepis
Dorota76 19.01.2011 21:55
rewelacja
Mysiunia 12.01.2011 17:17
super:)
Aida 12.01.2011 12:10
i nie chwaląc się smakowite jest! :) jak sobie pomyśle o tej pachnącej cebulce z czosnkiem smażonej wśród kawałków piersi...ehhh JEŚĆ SIĘ CHCE! :)
pawel6 12.01.2011 11:51
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak