Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona ryba w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi 600 g
cebula 1 szt.
pieprz do smaku
papryka czerwona 1|2 szt.
papryka żółta 1|2 szt.
cukinia 1|2 szt.
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
cytyna 1 szt
masło 1 łyżki
oliwa 5 łyżki
mąka 2 łyżki
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażona ryba w ziołach

Cebulę obrać i drobno posiekać.Papryki i cukinię umyć i pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę,a gdy się zeszkli wsypać warzywa i poddusić.Dodać koncentrat.Do warzyw na patelni wlać 1|2 szklanki wody.Doprawić i gotować przez 5min.Pangę ułożyć na talerzu w tem.pokojowej i rozmrozić.Gdy będzie już miękka,olać wodę podzielić na porcję.Przed smażeniem ryby oprószyć mąką i przyprawić.Pangę usmażyć na oleju z dodatkiem masła.Rybę podawać z warzywami ,udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak