Sposób przygotowania

Śledzie opłukać zimna wodą, osuszyć, a jeśli są bardzo słone to można wymoczyć w mleku ok. 3 godz. Pokroić wszystko na drobną kostkę, a rydze w zależności od wielkości - małe na pół, większe drobniej. Cebulkę wymieszać ze śledziem oraz ziołami ( jeśli ktoś ma świeżę zioła, to lepiej:), przełożyć na półmisek. Obok umieścić ogóreczki i rydze. Udekorować czerwoną cebulką, posypać jeszcze ziołami, zalać olejem i odrobiną oliwki.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam śledziki wszelakiej maści.Skąd Izo wytrzasnęłaś te rydze? Czy sama marynowałaś? Chętnie bym spróbowała Twojego połączenia,ale brak mi rudych rydzów niestety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !