Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa włoska z porów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 3 duże
włoszczyzna 1 sztuka
kość 1 sztuka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska z porów

Na kościach z dodatkiem włoszczyzny i porów ugotować wywar. Pory przetrzeć przez sito. Z masła i mąki przygotować zasmażkę - rozprowadzić z rosołem i zagotować razem z porami.Jajo rozetrzeć i rozprowadzić po zupie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak