Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, pieczarkami i ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
mleko 250 ml
woda gazowana 250 ml
olej 3 łyżki
jajko 5 sztuk
sól do smaku
mięso mielone 40 dag
pieczarki 20 dag
ogórek konserwowy 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, pieczarkami i ogórkiem

Do garnka wsypać mąkę, wbić 3 jajka, dodać wodę i mleko, szczyptę soli, 3 łyżki oleju. Za pomocą miksera wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut aby mąką się rozkleiła.

W tym czasie – Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Usmażyć.
Pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni najpierw pieczarki, gdy zaczną ciemnieć dorzucić ogórki. Osolić, posypać pieprzem.
Usmażone pieczarki, ogórka i mięso wymieszać.

Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz i zawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować).

Na talerzu rozbełtać 2 pozostałe jajka. Na talerzyk nasypać bułkę tartą.

\"Kieszonki\" maczać ze wszystkich stron w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak