Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rumowo-czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rum 80 ml
jaja 6 szt
cukier 10 dag
czekolada gorzka 1 szt
śmietana kremowa 30% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rumowo-czekoladowe

Pokruszyć czekoladę i stopić w kąpieli wodnej. Mikserem ubijać jajka z cukrem przez 5 minut. Nie przerywając ubijania, wlewać czekoladę. Osobno metalową łyżką wymieszać rum ze śmietaną. Następnie wymieszać z masą czekoladową. Okrągłą blaszkę (22 cm) wyłożyć folią aluminiową. Wlać ciasto. Piec w kąpieli wodnej (woda powinna sięgać połowy wysokości tortownicy) w temp. 170 st. C przez 30 minut. Przykryć folią aluminiową. Piec w temp. 170 st. C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak